Hyvinvointi ja terveys

Probiootti kehon suojana

[fa icon="calendar"] 15.5.2017 17:43 / Asko Puusaari

Asko Puusaari

Probiootti aivotoiminnan älykkäänä säätelijänä

Terveys alkaa suolistosta. Me ihmiset luulemme että voimme itse vaikuttaa hyvin pitkälle
probiootti-mikrokapseloitu.jpg omaan terveyteemme. Todellisuudessa 1 – 1,5 kg bakteereita suolistossamme päättää, miten me voimme. Me
 itse voimme toki vaikuttaa siihen, miten nämä bakteerit voivat. Niille pitää syöttää probiootteja. Mutta ei mitä tahansa probiootteja. Ainoastaan mikrokapseloidut probiootit pysyvät hengissä suolistoomme saakka. Mikrokapselointi tarkoittaa sitä, että probiootin ympärille on luotu kuori, joka suojaa sitä mm. vatsan hapoilta. Probioottien pitää säilyä hengissä suolistoon asti. Muuten niistä ei ole ravinnoksi suolistomme elintärkeille bakteereille. Probiootit, jotka eivät ole mikrokapseloituja, tuhoutuvat yleensä alle tunnissa, koska vatsan pH on 2-2,5 % eli erittäin hapan; suorastaan hapokas.

Suolistomme pinta-ala on n. 400 m2 ja hermoradat yhdistävät sen suoraan aivoihin. Suotta ei puhuta meidän "toisista aivoista". Suolistossamme elää hyviä ja huonoja bakteereita noin puolentoista kilon verran. Antibiootit tuhoavat suoliston hyvää bakteerikantaa ja aiheuttavat vastustuskyvyn katoamista.
Probiooteilla on todettu olevan suojaava vaikutus suolistoperäisiä sairauksia vastaan. Lisäksi on todettu myös, että probiootit vaikuttavat myönteisesti aineenvaihduntaan sekä ehkäisevät mm. ripulia antibioottikuurin aikana.

Onko probiootti sitten niin mullistava kuin mitä siitä julkisuudessa puhutaan?


Kyllä on. Tutkimuksissa on hiirikokeilla todettu mullistavia vaikutuksia mm. alzheimerin taudin oireiden lievittämiseen sekä painonhallinnan, ms-taudin, ripulin, masennuksen, kroonisen väsymyksen ja allergian hoitoihin.  Ongelmana on vain se, että probiootti ja probiootteihin kuuluva maitohappobakteeri pilkkoutuu vatsassa nopeasti ja vaikutus suolistossa on heikko.

Saksassa on kehitetty mullistava patentoitu uuden tyypin probiootti. Sen vaikutus suolistossa kestää jopa 5h ja se vie ainesosat suoliston tärkeille alueille hoitaen kokonaisuutta ja tuoden kaivattua apua.

Lue tästä lisää testivoittajasta, jossa on 12 bakteeriviljelmää ja yli miljardi probioottia yhdessä kapselissa kasinkertaisesti mikrokapseloituna. 

Aiheet: Hyvinvointi, Terveys

Asko Puusaari

Kirjoittanut: Asko Puusaari

Tilaa artikkelit sähköpostiisi!

Viimeisimmät artikkelit